Mannen ble pågrepet to dager etter brannen på Valestrand på Osterøy natt til 1. mai.

Han er foreløpig siktet for grovt skadeverk og ble fredag ettermiddag fremstilt for varetektsfengsling bak lukkede dører i Bergen tingrett.

– Av hensyn til etterforskningen er det foreløpig veldig lite jeg kan si. Vi er i en innledende fase av etterforskningen, sier politifullmektig Ingrid Karin Wåge Postvoll til Bygdanytt.

Politifullmektig Ingrid Karin Wåge Postvoll kan foreløpig si lite om saken. Foto: Mads René Trellevik

Den unge mannen ble fengslet i fire uker av hensyn til etterforskningen, slik politiet ba om, opplyser jourhavende jurist Line Skjengen i Vest politidistrikt til Bygdanytt fredag kveld.

Den unge mannen ble fredag ettermiddag geleidet inn i rettsmøtet av politiet. Han virket rolig, men alvorstynget.

Mannens forsvarer, Eirik Nåmdal, sier til Bygdanytt at han ikke ønsker å kommentere siktelsen. Fengslingskjennelsen er unntatt offentlighet.

Få opplysninger

Politiet vil foreløpig ikke si noe om hva som danner grunnlaget for siktelsen. De vil heller ikke si hvor mannen ble pågrepet, eller om han har noe tilknytning til boligen som brant.

Forsvarer Eirik Nåmdal. Foto: Mads René Trellevik

– Han skal avhøres opp mot vitneforklaringer og bevegelser i tidsrommet rundt brannen. Det skal også gjennomføres en brannteknisk undersøkelse, opplyser politifullmektig Ingrid Karin Wåge Postvoll

Til BT sier Postvoll at politiet mener det er skjellig grunn til å mistenke ham for å ha tent på.

Politiet ba om lukkede dører på fengslingsmøtet og begrunnet dette med at omtale i media vil kunne ødelegge for det videre arbeidet som gjenstår i etterforskningen.

Slik så branntomten da det lysnet. Foto: Anders Totland

Var overtent

Brannen skal ha startet i garasjen og så spredt seg videre til eneboligen. Etter brannen ligger det kun ruiner igjen på tomten.

Nødetatene rykket ut klokken 0445 natt til mandag. Da hadde de to beboerne i huset kommet seg uskadet ut og fått varslet om brannen.

Ifølge politiet våknet beboerne av røykvarsleren.

– Huset sto i full fyr da vi kom frem, sa utrykningsleder Jan Kenneth Rønnestad til Bygdanytt samme dag.

Det var ikke mulig å redde bygget, og brannvesenet gjorde derfor en kontrollert nedbrenning.

Bygdanytt har vært i kontakt med huseieren, som ikke ønsker å kommentere saken.