Siste kl 22: To personer er siktet i saken. Les mer her.

Siste kl 18: To personer er funnet død. Politiet har satt i gang drapsetterforsking. Les mer her.

Politiet i Bergen har startet etterforskning etter funn av en død kvinne i terrenget like etter klokken 12 mandag ettermiddag.

Turgåere skal ha funnet gjenstander i terrenget, og skal så ha kontaktet politiet.

– Politiets kriminalteknikere er på stedet og har startet sine undersøkelser. Politiet har bedt om bistand fra Bergen brannvesen for å søke i det tilliggende vannet med dykkere, opplyser politiet i en pressemelding.

Den døde kvinnen er enda ikke identifisert.

Avhører vitner

Politiet avhører vitner på stedet, som ligger i et populært turområde. De kartlegger i første omgang personer som har vært på tur der i dag.

– Politiet er veldig tidlig i sine undersøkelser og dette er den informasjonen vi kan gå ut med nå. Vi ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i området rundt Osavatnet på Unneland i løpet av helgen eller i dag, opplyses det videre.

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i området rundt Osavatnet på Unneland i løpet av helgen eller i dag. Politiets tipstelefon er 47 69 60 60.

Bygdanytt snakket med politiinspektør Tore Salvesen klokken 15.45.

– Status er relativt uendret. Det gjøres en veldig nøye jobb på åstedet, det er det som har pri 1 nå. Vi gjør også avhør av disse vitnene som fant disse tingene. Brannvesenet bistår med søk i Osavatnet.

Politiet ønsker også å snakke med folk som bor i området.

Veien opp mot Osavatnet ble stengt av mandag ettermiddag. Foto: Anders Totland
Politiet har kontroll på all trafikk som kjører til og fra. Foto: Anders Totland

Stengt vei

Bygdanytt sin journalist var i 15-tiden i området. Han forteller at politiet har stengt av veien opp mot Osavatnet og Bjørndalen. De som bor i området får slippe gjennom, men må vise identifikasjon.

Andre, som noen utenlandske turgåere Bygdanytt møtte, har fått beskjed om å snu.

– Det er for så vidt en blindvei. De som reiser opp der, kommer ikke inn i området, sier politiinspektør Salvesen.

Det er dårlig vær på stedet mandag ettermiddag.

Bygdanytt vil oppdatere saken.

Mannskaper fra Bergen brannvesen har ankommet Bjørndalen. Foto: Anders Totland
Politiet har blokkert veien vel halvannen kilometer nedenfor Osavatnet. Alle som vil passere dette stedet må vise identifikasjon, forteller Bygdanytt sin journalist. Foto: Anders Totland