Fredag kveld var det duket for den store finalen i Norske Talenter, talentkonkurransen der mannskoret Bergen shantykor tidligere har overbevist både dommerne og TV-seerne om en velfortjent plass i finalen.

I koret finner en ostringene Arild Hjelvik fra Bruvik, og Bjørn Tore Henriksen og sønnen Christoffer Myking Henriksen fra Eikeland, samt Helge Riise. Også Sigbjørn Holen, Håvard Reiten og Tim Eiliv Spjeld fra Arna er med i shantykoret.

Konkurransen endte med en 2. plass for koret, og seier for 13 år gamle Tuva Lutro fra Odda.

Rørte Bjarne til tårer

Her er deltakerne backstage og venter på at siste sending skal starte. Foto: Privat

Selv om det ikke ble seier i talentkonkurransen, høstet koret mye skryt i finalesendingen.

– Jeg tror jeg er i ferd med å bli den største shantykorfan i Norge. Jeg synes det er så bra. Og jeg har igjen tårer i øyenkroken, sa dommer Bjarne Brøndbo etter at koret hadde fremført låten «A place in the choir».

Også de andre dommerne, Janne Formoe, Mona Berntsen og Mia Gundersen, var strålende fornøyd med innsatsen.

– Det var veldig gøy og jeg ble i godt humør, sa Formoe.

– Sangglede som bare smitter på oss alle, mente Gundersen.

– Det er noe med det samholdet og kameratskapet deres som virkelig treffer oss. Det er virkelig en fryd å høre på, sa Berntsen.

Koret er fornøyd

Christoffer Myking Henriksen forteller til Bygdanytt fredag kveld at koret ikke kunne vært mer fornøyd med å komme så langt i konkurransen. Samtidig ønsker han å skryte av Tuva, som han mener er en verdig vinner.

– Tuva er utrolig flink og har en god karriere foran seg. Det var veldig kjekt at hun tok seieren, sier han.

Nå håper karene at TV-tiden kan bety flere oppdrag for koret.

– Til tross for at det er litt gamle folkeviser og shantymusikk, så er vi godt likt blant det moderne publikum. Det viser vel at vi har nok å gjøre innenfor underholdningen. Og vi setter utrolig pris på stemmene vi har fått.

– Førsteplassen ga 500.000 kroner i premie. Hvordan skal dere nå få råd til turnebussen dere ønsker dere?

– Nei, vi får håpe på litt sponsing og egenandel, og at publikum er der. Og reise blir det garantert, forteller han og nevner blant annet konsert på Hareide og i Grieghallen.

– Er det håp for show i Arna eller på Osterøy?

– Det kan godt hende. En skal aldri si aldri. Er der publikum, så kommer vi, fastslår Christoffer, før han må haste videre med resten av koret for velfortjent feiring i hovedstaden.

– Fått med seg galskapen

Det var i februar at TV-seerne fikk møte Bergen shantykor for første gang i Norske Talenter. Koret meldte seg på talentkonkurransen etter oppfordring fra TV 2.

– De hadde vel fått med seg noe av galskapen koret har gjort opp gjennom årene, sa Bjørn Tore Henriksen da.

På første audition fikk karene i shantykoret stående applaus fra Norske Talenter-dommer Bjarne Brøndbo.

Da koret gikk videre til finalen kunne programleder Solveig Kloppen meddele at ingen hadde fått like mange folkestemmer som shantykoret.