Etter at Arnanipatunnelen ble stengt i nesten en time, har det oppstått lange køer flere steder. Bildet er fra like ved trafikkstasjonen på Romslo. Foto: Eirik Langeland Fjeld
Det er kø på E16 som følge av ulykken i Arnanipatunnelen. Bildet fra Indre Arna ble tatt klokken 17.00. Foto: Statens Vegvesen, webkamera

Søndag klokken 16.18 meldte Vest politidistrikt om en kjedekollisjon i Arnanipatunnelen på E16. Politiet opplyser om at det skal være tre biler involvert i ulykken.

Ifølge Torkjell Helle, vaktkommandør i 110-sentralen, skal det ikke være meldt om alvorlige personskader.

— Helse må selvsagt vurdere de involverte, men det ser ikke ut til å være alvorlige skader, sier han til Bygdanytt.

Alle nødetatene rykket ut til ulykken.

Arnanipatunnelen ble stengt som følge av bilulykken. Klokken 1715 kunne Vegtrafikksentralen melde om at tunnelen er åpnet igjen, men det er fremdeles mye kø på E16.

Etter at Arnanipatunnelen ble stengt i nesten en time, har det oppstått lange køer flere steder. Bildet er fra like ved trafikkstasjonen på Romslo. Foto: Eirik Langeland Fjeld

Bygdanytt-redaktør Eirik Langeland Fjeld forteller at det er lang kø på E16. Han brukte 30 minutt på å kjøre fra Trengereid til Indre Arna. Ifølge Gulesider skal vil en bruke 12 minutter på denne strekningen når det ikke er kø.

— Tunnelen ble stengt i nesten en time, og det er fremdeles lange køer, opplyser operasjonsleder Jan-Tore Heggholmen i Vest politidistrikt.

Tre biler med totalt seks personer var involvert i bilulykken. Heggholmen hadde ikke oversikt over skadeomfanget da Bygdanytt snakket med han like før klokken 18. — Noen har vondt i benet, andre har vondt i nakken. Jeg har ikke oversikt over hvor mange som klager over smerte, utdyper han.

- Vet dere noe om hvorfor ulykken skjedde?

— Nei, vi vet ikke helt hvorfor, om det har vært kø eller om trafikken har stått i ro eller hva. Men bilene krasjet i hverandre bakfra, svarer han.

Det skal ikke være mistanke om rus, og ingen er fratatt førerkortet som følge av ulykken, opplyser politiet.