• Følg trafikken direkte i trafikk-kartet vårt øverst i saken! Grønt betyr god flyt, mens mørkerødt betyr saktegående kø.

Søndag kveld var det flere kilometer med saktegående kø på E16. Som vanlig hopet det seg opp ved Trengereid, der E16 og fylkesvei 7 møtes.

Politiet var på stedet, og hadde to oppfordringer til trafikantene:

– Samarbeidet mellom de som kommer fra Gullbotn/Kvamskogen og Voss kunne vært bedre. I tillegg er det mange som kjører med altfor lang avstand mellom bilene slik at det blir desto lengre kø, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Vest politidistrikt.

Utfordringen i rundkjøringen på Trengereid er at trafikken fra Kvamskogen skal flettes inn på E16, der det er tett trafikk. Ettersom det er vikeplikt blir trafikken fra Voss stående lenge hvis ikke samarbeidet er godt.

Køen strakk seg forbi Vaksdal. Dette bildet er tatt ved Bogatunnelen. Foto: Bn-tipser

Da Bygdanytt var på stedet rundt klokken 17 stoppet trafikken tidvis helt opp, men stort sett gikk det i snegletempo helt til Arna.

Ifølge Vegtrafikksentralen var det rundt klokken 1500 at trafikken tok seg kraftig opp.

– Rundt klokken 15.00 kan vi nok si at trafikken var nesten som normalt på en søndag med fint vær. På grunn av det flotte været vil nok en god del vente til mandag før de reiser hjem igjen, og vi regner med at vi får den største trafikken ned fra fjellet mandag, legger Kristoffersen til.

Slik så det ut på Trengereid like etter klokken 16. Foto: Ronny Bertelsen