– Det ser ut til å bli en ganske fin helg. I dag skal det bli periodevis med bygevær, som mest sannsynlig vil falle som våt snø. I morgen og på søndag vil skydekket bli gradvis lettere, slik at det blir en del sol. Hovedsaklig på søndag, sier vakthavende meteorolog Anne Solveig Andersen ved Vervarslinga på Vestlandet

Andersen forteller også at når det gjelder temperaturen vil det ikke være noen store endringer, men den kan gå litt ned på søndag, og så kan det selvfølgelig forekomme lokale endringer.

Fredag vil det bli oppholdsvær utover dagen.

Sol og vindstille i helgen

Hvilket vær som forekommer i helgene opptar de fleste, og hvis du har planlagt tur med ski på bena, er værmeldingen gode nyheter.

– Det kan begynne litt grått tidlig på lørdagen, med tanke på at det kan forekomme høye skyer, men totalt sett skal det bli ganske så fint vær. Det vil bli mest sol på søndag, og veldig rolige vindforhold hele helgen, fortsetter Andersen.

Neste uke, derimot, ser det mørkere ut. Da vil det bli mildere og en mer urolig værsituasjon.

«Kom deg ut»-dagen

På søndag fyller Den norske turistforening 150 år. I den forbindelse skal det feires med det de omtaler som verdens største utebursdag. Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og har over 150 arrangementer rundt om kring i landet, ifølge foreningens nettside.

– På søndag er det «kom deg ut-dagen», så med dette været passer jo det veldig fint, avslutter Andersen.

Et av disse 150 arrangementene vil finne sted på Vare fra klokken 12.00–15.00. Osterøy Turlag inviterer til lek og moro, både for store og små. De oppfordrer til å ta med ski eller akebrett, og det vil også bli utdeling av premier. Om du vil grille blir det tent i bålpannen.