Flere hadde nok håpet på strålende sol til helgen. Ifølge meteorologen, blir nok ikke det tilfelle. - Det blir skiftende vær fremover.

Meteorologen lover over 20 grader i bergensområdet denne helgen. Lange perioder med høytrykk, kan hun imidlertid ikke love.

— Fredag kan det komme en ettermiddagsbyge, men det er langt fra sikkert at det blir så mye av den, sier meteorolog Tone Christin Thaule ved Meteorologisk institutt til Bygdanytt.

Og slik fortsetter i grunn resten av helgen. Sol, skyer, regn, sol, skyer, regn.

— Værmessig blir det skiftende, men det er ikke ventet noe sterk vind, trøster hun.

Lørdag er det ventet nedbørsområde som skal komme opp fra sør.

— Det betyr at det vil lørdag bli mer tilskyet. Første del av lørdag kan kanskje bli relativt bra, men så øker mengden skyer utover ettermiddagen. Og på kvelden er det mulighet for litt regn.

Ifølge meteorologen vil det søndag stort sett bli oppholdsvær, selv om noen skyer fremdeles kan ødelegge for solskinnsdagen en har ventet på.

— Vi kan ikke utelukke nedbør i helgen. Vi er mest sikker på at det blir regn på lørdag, mens det er utrygt for byger på fredag og søndag.

Ingen stabile høytrykk i siktet

— Blir det sommervær neste uke, da?

— Lørdag og søndag blir temperaturene over 20 grader midt på dagen, men til neste uke igjen går de gradvis ned. Og det ser ut til at den kommende uken også blir ustabil, der det blir perioder med regn, fastslår hun.

- Og lengre frem i tid, er det noe håp?

- Vi kan ikke se noe stabil høytrykksituasjon. En må nok bare regne med at det ustabilt fremover, sier meteorolog Tone Christin Thaule.