Søndag ettermiddag rykket nødetatene ut til en trafikkulykke på E16 ved Festtangen.

– Det er front mot front med to biler involvert. Det er meldt om store materielle skader, sier operasjonsleder Arve Samsonsen i Vest politidistrikt.

Veien ved Festtangen var stengt søndag ettermiddag. Politiet meldte om store trafikale utfordringer i området. Foto: Bn-tipser

Kraftig smell

De tre involverte, en kvinne (63) og to menn (53 og 70), ble sendt med ambulanse til Haukeland universitetssykehus hvor alle tre var ved bevissthet.

Helse Bergen opplyser, i en pressemelding, klokken 16 at de tre involverte er alvorlig skadet.

Bilene var ikke kjørbare etter ulykken. Dette skal være en av de involverte bilene etter at den ble hentet av bergingsbil. Foto: Bn-tipser

Bilder av de involverte bilene viser at det har vært en kraftig kollisjon. Den ene bilen er helt smadret i front, viser bilder fra stedet.

Såpeglatte veier

Bo Clausen var på vei fra Espeland til Åsane da han kom til Festtangen etter ulykken.

Han beskriver veiene som såpeglatte.

– Jeg opplever veien som speilglatt. Før i dag var det mildere, mens på ettermiddagen fryste det til. Det er til tider krevende forhold, meddeler Clausen til Bygdanytt.

Køkaos

Ulykkesstedet er på strekningen mellom Indre Arna og Ytre Arna. Hendelsen førte til trafikale problemer i området, ifølge tipsere.

En person med utsikt mot ulykkestedet beskrev at det var en rekke blålys-enheter på plass.

E16 var stengt for trafikk i rundt en time, noe som førte til køkaos på gamleveien rundt Ytre Arna - som ikke er anbefalt omkjøringsvei.

Meldingen om ulykken kom inn klokken 13.48.