Klokken 1739 fikk 110-sentralen en telefon om en gressbrann i Raknesvegen, på Borge, Osterøy.

– Slik vi forstod det så var brannen ute av kontroll. Den truet et hus og en låve, men brannmannskapene fra Osterøy brann- og redning var kjapt på stedet, sier vaktkommandør Arne Corneliussen i 110-sentralen.

Årsaken til brannen er enda ikke kjent, men situasjonen er klokken 2030 under kontroll.

Gressbrann i Seimsvegen

Også i Arna har brannvesenet måttet rykke ut denne skjærtorsdagen.

Like før klokken 1715 meldte 110-sentralen at det brant i en hage i Seimsvegen i Arna. Trolig var det gnister av en bålpanne som var årsaken til denne brannen.

Beboerne fikk ikke kontroll, og varslet brannvesenet.

– Brannen er nå slukket, og beboerne passer på, forteller Corneliussen.

Politiet ble også varslet, kunne 110-sentralen meddele.

– Folk selv er ansvarlig

Med lite nedbør i det siste, fraråder nå brannvesenet folk i å brenne ute.

– Det er ikke å anbefale. Det er veldig tørt siden vi har hatt så lite nedbør.Det kan bli en kostbar affære for folk hvis noe går galt, forteller Corneliussen.

– Er det forbud mot bålbrenning nå?

– Det er ikke noe forbud mot bålbrenning i disse dager, men folk er selv ansvarlig for at det ikke tar fyr i terrenget. Det kan få konsekvenser hvis uhellet er ute, sier han til Bygdanytt.

Lite nedbør i vente - stor fare

«Det er stor gress- og lyngbrannfare der det er barmark. Vegetasjon kan lett antennes, og store området kan bli berørt. Vær forsiktig med åpen ild», skriver Meteorologisk Institutt på sine hjemmesider.

Instituttet melder også at faren er økende til det kommer nedbør av betydning. Det er ikke meldt regn i Arna eller på Osterøy de neste 10 dagene.