Torsdag ble det kjent at politiet har pågrepet og siktet en mann for drap på Ronny Nygård (43).

Avdøde var askøyværing og jobbet på Osterøy-fergen Ole Bull.

Nekter straffskyld

Den siktede, som er i slutten av 20-årene, erkjenner ikke straffskyld.

Det opplyser mannens forsvarer, Einar Råen, til Dagbladet.

– Politiavhøret av min klient startet i går. Han har avgitt forklaring og ønsker å samarbeide med politiet. Når det gjelder selve hendelsen har han ikke kjennskap til den, sier Råen.

Etterforsker trusler

Pågripelsen er et resultat av en etterforskning som har pågått over lengre tid.

Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge opplyser på torsdagens pressekonferanse at siktede og avdøde ikke skal ha hatt noen relasjon fra tidligere.

Siktede vil bli framstilt for fengsling fredag.

Ronny Nygård jobbet på MF Ole Bull. Foto: Privat

Politiet etterforsker trusler mot Nygård.

– Vi er kjent med at offeret ble utsatt for trusler, og dette er en del av etterforskningen, sier politiadvokaten til BA.

Hun vil ikke si noe om hva truslene gikk ut på.

Politiet ber om tips

Politiet skriver i en pressemelding at de ble varslet om at en person var funnet død i Åsane på formiddagen lørdag 1. juni.

– Vi stengte av funnstedet med en gang og gjennomførte undersøkelser på stedet. Funn på stedet ga ikke noen klare svar på hva som hadde skjedd med avdøde, og politiet opprettet derfor en undersøkelsessak på dødsfallet, opplyser politiet i en pressemelding.

Nygård var i Bergen sentrum fredag kveld den 31. mai og tok nattbuss fra sentrum klokken 02.43.

Han gikk av ved Åsane terminal cirka klokken 03.00. Flere andre passasjerer gikk av på samme sted.

Politiadvokat Kristine Knutsen-Berge informerer om at politiet onsdag pågrep og siktet en mann i slutten av 20-årene for drap. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Ble siktet for falsk forklaring

Politiet har gått ut med dette bildet, som viser hva Nygård hadde på seg natten han mistet livet. Nå ber de om hjelp fra publikum til å få svar på hva som skjedde. Foto: Vest politidistrikt

Politiet kalte inn mannen, som nå er siktet for drap, til avhør omtrent to uker etter dødsfallet.

– På bakgrunn av forklaringen han kom med i avhør og de andre opplysningene i saken, fikk han underveis i avhøret endret status og ble siktet for falsk forklaring. Han ble ikke framstilt for fengsling og ble løslatt etter avhør, forteller politiet.

Ber om hjelp

Politiet ber om tips fra publikum. Personer som var på buss nummer 30 fra sentrum denne natten, og personer som var på Åsane terminal rundt klokken 03.00 natt til lørdag 1 juni, blir bedt om å ta kontakt med politiet.

De som har informasjon kan kontakte politiet på tipsnummeret 47 69 60 60.

– Vi har fått opplysninger om at det skal ha vært en konflikt mellom avdøde og en ungdomsgjeng. Jeg understreker at disse ungdommene ikke er mistenkt i saken. Vi mener de kan ha sentral informasjon om saken og ønsker derfor særlig å komme i kontakt med disse personene, sier hun.

Ole Bull-kaptein: – Dønn ærlig

Da Bygdanytt tidligere i sommer snakket med ansatte på Ole Bull om dødsfallet var de i sjokk og sorg.

– Han var seg selv. En dønn ærlig type som var dyktig i faget og veldig pålitelig, fortalte kaptein Frode Vedå til Bygdanytt.

Saken blir oppdatert.