Hos Meteorologisk institutt sammenligner man tallene med perioden 1961 til 1990, og bortsett fra på Svalbard har temperaturene i mars vært kaldere enn normalen.

– Grunnen til den ekstra kalde måneden er rett og slett at landet har ligget i kald luft fra nord og at den milde luften fra sør ikke har greid å trenge inn, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe til NTB.

I Oslo skulle døgnsnitt-temperaturen vært på 0 grader 17. mars, men det har enda ikke skjedd. Temperaturene i hovedstaden har i snitt ligget på minus 2 til minus 2,5 grader i mars, noe som er 2,1 grader lavere enn normalen.

Kaldt

I Kristiansand er snittemperaturene i mars minus 1,3 grader – 2,3 grader under normalen. I Stavanger er snittemperaturen 1 grad – 1,7 grader under normalen.

Bergenstemperaturene har vært på 0,8 grader i snitt – 2,5 grader kaldere enn normalt.

I Trondheim har det vært minus 2,6 graders i snitt, som også er 2,6 grader kaldere enn normalen. I Bodø har det også vært minus 2,6 grader i snitt. Det er 2 grader kaldere enn normalen. I Tromsø har de hatt minus 5 grader i snitt. Det er 2,3 gradere kaldere enn normalt.

Finnmark har hatt de laveste temperaturene. Kautokeino har hatt noe av det kaldeste været, med minus 13,9 grader i snitt. Det er 3 grader kaldere enn normalt. Kun på Svalbard har temperaturene vært over normalen. I Longyearbyen har gradestokken i snitt vist minus 12,7, som er 3 grader over normalen.

Mindre nedbør

Der temperaturene har vært lavere enn normalt, har de fleste steder fått mindre nedbør. Oslo er et av stedene med minst nedbør, med 14 millimeter i mars. I Bergen har det kommet 73 millimeter, noe som er under halvparten av normalen.

Lindesnes hadde 19,9 millimeter nedbør i mars, og dermed er rekorden i lite nedbør på 20,5 millimeter i mars 1998 slått.

Unntakene er Troms og Finnmark. Landets nordligste fylke har fått mest nedbør – mye mer enn det som er vanlig i mars. Hammerfest er et av stedene som har fått aller mest nedbør, med hele 133 millimeter.

I lavlandet i Sør-Norge vil det være plussgrader hele døgnet den neste uken.

I Midt-Norge og Nordland vil minimumstemperaturen være rundt 0 grader, mens folk i Troms og Finnmark fortsatt må belage seg på minusgrader i den nærmeste tiden.