– Jeg er ordløs. Det er helt fantastisk å se hvor mange som støtter oss i arbeidet vårt, stråler Sander Håpoldøy fra Stølsvegen i Arna.

Nyheten i år er at familien i Stølsvegen har opprettet en Facebook-side hvor bedrifter og privatpersoner har kunnet vippse penger til det gode formålet.

– I år har det tatt helt av. Det er helt fantastisk at så mange vil støtte Sander i denne saken, smiler mor Ann-Kristin Ryland til Bygdanytt.

Å bake boller er noe Sander kan. Her er han i gang med et monsterprosjekt - 200 boller på en ettermiddag. Over 5000 kroner samlet vi inn på bollesalget. - Helt vanvitttig, sier mor Ann-Kristin. Foto: Privat

Formidabel rekord

Som syvåring syntes Sander at det var trist at mange unger her i bergensområdet ikke fikk gaver til jul.

Det ønsket han å gjøre noe med.

Første året fikk Sander inn rundt 400 kroner på bollesalg.

I fjor sikret han seg ny rekord med rundt 9000 kroner. I år har innsamlingen derimot gjort et solid hopp.

Summen har kommet opp i svimlende 25 367 (!) kroner etter at flere privatpersoner og bedrifter har vist sin gavmilde side.

– Det er helt sinnsykt, legger moren til.

– Ja, hva er Sander laget av? Får han noe hjelp av andre bortsett fra dere foreldre?

– Haha. Det er jo jeg som er råmateriale, så jeg vet ikke, jeg. Ja, broren har hjulpet til, samtidig som de er hjelpsomme i lekebutikken på Nyborg hvor vi har kjøpt alle lekene som skal overleveres til Frelsesarmeen tirsdag. Naboene har også vært til god hjelp, meddeler Ryland.

Her er Sander i full sving og fyller opp handlevogner hos Extra leker på Nyborg, i Åsane. Butikksjef Tom Samuelsen følger med og hjelper arnabuen med å fylle opp. Foto: Privat

– Jeg håper ungene liker gavene

Bollesalget har gått strålende. Kunder fra Tunes til Lone har hatt lyst til å bestille boller av 11-åringen, men nå sier familien stopp.

– Er dere ikke lei boller?

– Hehe. Jo, det holder for i år. Nå skal vi bare sørge for at andre unger får en kjekk jul, ler den gavmilde Ådnamarka-eleven.

– Hva sier klassekameratene om dette frivillige arbeidet du gjør?

– De fleste synes nok det er kult. Enkelte har også spurt om de skal være med å selge, men jeg kan meddele at salget er under kontroll, forteller sjetteklassingen.

Her er Sander med de rundt 300 gavene. Det var så mange gaver at familien måtte få naboene til å hjelpe dem med å bære. Foto: Privat

Nå gjenstår en liten tur til IKEA, for å motta flere gaver, for så å overrekke alle lekene til Frelsesarmeen i Bergen sentrum.

– Da kan foreldre komme dit og plukke ut en gave som passer deres unge best. Jeg håper ungene liker gavene, ler Sander og skynder seg tilbake til pakkingen.

Han har en del å gjøre før alt er ferdig.