13 personer fikk denne uken tilbud om sentrale stillinger i Vest politidistrikt.

Trond Sekkingstad (45) ble tilbudt jobben som leder ved Bergen nord politistasjonsdistrikt i Åsane. Han opplyser til Bygdanytt at han har takket ja.

– Jeg setter veldig pris på å ha fått jobben, sier Sekkingstad.

Han kommer fra stillingen som politiinspektør i Politidirektoratet og var fra 2016 til 2017 fungerende visepolitimester i Sør-Vest politidistrikt.

Sekkingstad har hatt flere lederstillinger i politiet og forsvaret, men har også jobbet som advokat i næringslivet. Han er utdannet jurist.

Snart ny organisasjon

De mange ansettelsene kommer i forbindelse med den nye politireformen som skal være i drift fra 1. mars.

– Nå begynner den nye strukturen å fylles med ledere. Jeg ser frem til å fortsette arbeidet med å videreutvikle politidistriktet for å møte fremtidens utfordringer, sier politimester Kaare Songstad i en pressemelding.

Uavklart for Osterøy

Osterøy blir fra nyttår en del av det som blir omtalt som Indre Hordaland lensmannsdistrikt, som vil bestå av Eidfjord, Granvin, Ulvik, Voss, Vaksdal og Osterøy.

Det er ikke avklart hvor mange polititjenestemenn som blir stasjonert i Lonevåg, men det er tidligere blitt antydet en aldri så liten politi-revolusjon.

Antall tjenestemenn på Osterøy avhenger av hvor stor andel av budsjettet lensmannsdistriktet får bruke på ansettelser. Etter det Bygdanytt forstår blir avgjørelsen tatt i løpet av noen måneder.

Både Osterøy-ordføreren og lensmannen på Voss frykter at det ikke blir nok ansatte til å gi et godt tjenestetilbud i hele Indre Hordaland.