Nærmeste pårørende er varslet og politiet vil følge opp familien i samarbeid med deres hjemkommune, melder politiet i en pressemelding mandag kveld.

Det var mandag like før klokken 15 at nødetatene ble varslet om den alvorlige ulykken, der et vogntog og en buss skal ha vært involvert i en frontkollisjon like ved Evanger på E16 i Voss kommune.

Politiet opplyser videre at fem personer er lettere skadd og 12 er fysisk uskadd.

– De skadde er sendt til Voss sjukehus og Bergen legevakt. De uskadde er også sendt til Bergen legevakt, skriver politiet i pressemeldingen.

Politiet har opprettet en pårørendetelefon, som har telefonnummer 815 02 800.

Undersøkelser på stedet

Politiet har nå startet etterforskning, men vet foreløpig ikke årsaken til ulykken. Voss lensmannsdistrikt, med bistand fra politiet i Bergen sentrum, vil stå for den videre etterforskningen.

Politiet har tatt vitneavhør på stedet mandag ettermiddag. Politiets krimteknikere og Statens vegvesens ulykkesgruppe har foretatt undersøkelser på stedet, som gjøres rutinemessig ved alle alvorlige trafikkulykker, heter det i pressemeldingen fra politiet.

Ifølge 110-sentralen skjedde ulykken mellom Holemarktunnelen og Nakkagjelstunnelen på E16, like ved Evanger. Det ble sendt store ressurser fra samtlige nødetater.

Tips eller foto? tips@bygdanytt.no

– Kaos

En person på ulykkesstedet beskrev at det var fullt kaos.

– Politibiler og sykebiler går i shuttletrafikk her, sa han til Bygdanytt.

ULYKKE: Alle nødetater har rykket ut til ulykken. Luftambulanse er også sendt til stedet. (Vogntoget i bakgrunnen er ikke involvert i ulykken.) Foto: BN-tipser

Trolig stengt til midnatt

Politiet fikk melding om front mot front-ulykken klokken 1443.

Vaktkommandør Stig Tetler ved 110-sentralen i Hordaland opplyste til Bygdanytt at brannvesenet hadde fått melding om at totalt 18 personer var skadet. Dette tallet viste seg å være lavere enn først fryktet.

Mandag kveld meldte Vegtrafikksentralen at E16 ved Nakkagjelstunnelen trolig vil være stengt frem til midnatt.

Trafikkoperatør Katrina Kvåle anbefaler bilister om å vente med å kjøre, dersom de har mulighet til det.

– Det er omkjøring via Norheimsund på Fv 7. Vi vil ha ledebil mellom Granvin og Fyksesund bru, forteller hun.

Vil bli kø

Det er cirka en times ventetid mellom hver kolonne. Dermed må bilistene regne med at det vil ta tid å komme frem.

– Vi har ikke fått melding fra bilistene på omkjøringsveien, så det virker som at trafikken flyter greit. Men det vil bli ventetid, påpeker Kvåle.

– Kan også tyngre kjøretøy kjøre denne strekningen?

– Det er enkelte høydebegrensninger på strekningen, men de fleste større kjøretøy kan kjøre denne veien, svarer hun.

Tips eller foto? Tips@bygdanytt.no

  • Nederst i saken kan du følge trafikkutviklingen direkte. Trykk på kartet for å endre utsnitt. Rødt betyr saktegående kø.