– Den uken vi får nå ser veldig lovende ut. Den eneste dagen det kan komme noen små drypp er på onsdag, men det blir minimalt, sier Geir Ottar Fagerlid, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Allerede mandag får vi ukens beste dag.

– Da forventer vi skyfri himmel og 20 grader, og på det høyeste kan vi få 22 grader. Det blir den beste dagen vi har hatt på lenge, slår Fagerlid fast.

– Dette er dagen vi har ventet på i hele sommer. Det er bare å nyte det mens man kan, oppfordrer han.

Uvanlig for september

Fagerlid opplyser om at det har vært en usedvanlig tørr september.

– Vanligvis er det den mest regnfylte måneden i året. Vi pleier å ha 300 millimeter nedbør i Bergen, men i år har det bare vært 100. Det pleier å være noen fine dager i september, men det er veldig uvanlig at det er så tørt, forklarer han.

– Spesielt for Arna og Osterøy, hvor det pleier å regne enda mer.

Godværet fortsetter

På grunn av nedbørsnittet argumenterer han med at det burde ha striregnet denne uken. Det kommer imidlertid ikke til å skje.

– Resten av september burde det bli oppholdsvær. En så stabil periode som dette har vi ikke hatt hele sommeren, og temperaturene kommer til å ligge mellom 15 og 20 grader.

Å dra frem badebuksen er likevel forbeholdt de aller barskeste, mener Fagerlid.

– Etter en kald sommer er det ikke de store temperaturene i vannet. Men det er hvert fall ikke noen vits i å finne frem ullen helt ennå!