– Jeg har kjørt på den veien siden den ble bygget og har mistet tre venner i trafikkulykker på strekningen. Det gjør noe med deg når du bruker veien jevnlig, forteller Leiren Mastervik, som kommer fra Stamnes og bor i Arna.

Hun er med i styret i aksjonsgruppen Ny E16 Bergen - Voss NO, og har virkelig engasjert seg i kampen om å oppgradere strekningen.

Nå er aksjonsgruppen godt i gang med en storstilt underskriftskampanje.

Etter folkemøtet i Arna for to uker siden startet de underskriftsaksjonen på internett, mens de denne helgen la ut fysiske lister som folk kunne skrive under på.

– Underskriftene skal leveres personlig til høyeste hold i Oslo, sier Leiren Mastervik, og sikter til statsminister Erna Solberg (H).

Trenger hjelpere

Leiren Mastervik har også fått se på nært hold hvor farlig strekningen er.

Da raset gikk ved Boge for noen år siden var hun i den andre bilen som måtte bråbremse for ikke å kjøre inn i stein- og jordmassene som hadde veltet ut i kjørebanen.

Også ved Dale har Mastervik vært tett på ras.

– Jeg har kjent på at jeg nå må bidra aktivt i denne saken, forteller hun.

På nett har 4.200 personer i skrivende stund signert, og på bare litt over en dag signerte over 400 på Øyrane Torg.

Aksjonen har også plassert ut lister på bensinstasjonen i Indre Arna og matbutikker på Lone, Vaksdal, Stanghelle, Dale og Stamnes.

Mandag blir det lagt ut flere lister på Voss og i Bergen.

Leiren Mastervik sier videre at selv om mange støtter aksjonen på Facebook, så trenger de folk som kan være med å gjøre en forskjell.

– Det har vært kjempetravelt og vi trenger hjelpere. Vi håper at det er enda flere som kan være med å bidra aktivt, avslutter hun.

NB! Anne Lise Leiren Mastervik var tidligere ansatt i Bygdanytt/Lokalavisene AS.