– I Arna bydel skal omlag 200 bøssebærere gå fra dør til dør søndag fra klokken 1430. Det vi trenger nå er bøssebærere i Ytre Arna, på Lone og Garnes, sier Djønne og gjør klar en bøsse til årets aksjon.

– Er alt i rute før søndag, Gunvor?

– Ja, da. Dette har jeg drevet med i 24 år, så Arna Rotary vet hva som må gjøres før søndag, smiler hun.

Viktig budskap

Med seg på laget har hun Siv Lekven i AB, og næringslivskontakt i Kirkens Bymisjon, Kjetil Sælen.

– «Alle skal ha noen å gå til». Det er viktig budskap Kirkens Bymisjon kommer med i år, Kjetil?

– Absolutt. Dette er noe som treffer veldig mange, og mange kjenner seg igjen i årets tema hvor ordet utenforskap er sentralt, sier Sælen.

– Jeg er helt enig. Kirkens Bymisjon klinger godt hos folk, og for oss i Arna-Bjørnar var dette en enkel oppgave for oss å være med på, tilføyer Lekven.

Gunvor Djønne styrer hele lokalaksjonen fra Garnes søndag ettermiddag. Fremdeles trenger Rotary-klubben flere bøssebærere. Foto: Anders Totland

Dugnadssamarbeid

Arna-Bjørnar skal i år gå rundt med bøsser under hjemmekampen mot Røa lørdag, samt være med Djønne og Rotary-klubben hele fredag på Øyrane Torg for å informere om aksjonen og rekruttere flere bøssebærere.

– Uten den hjelpen vi får fra lokale krefter i bydelen, så hadde ikke aksjonen vært mulig å gjennomføre, understreker Sælen.

– Gå inn og meld dere som bøssebærere. Bruk hjemmesiden, eller ta kontakt med Arna Rotary, oppfordrer Djønne.

Håper flere vil bidra

På Osterøy forteller TV-aksjonskoordinator Grete Birkelid at det i år har vært ekstra utfordrende å få på plass bøssebærere.

Likevel har de fleste av bygdene nå heldigvis full dekning.

– Men vi mangler fremdeles en del bøssebærere i Fotlandsvåg, Lonevåg og på Valestrand. Jeg håper at det er flere som ser at de kan bidra, sier Birkelid og tilføyer at en kan ta kontakt med det lokale grendarådet før søndag.

– Målet er å ha 127 bøssebærere ute på Osterøy på søndag.