Foto: Siv K. Berg
Foto: Siv K. Berg
  • Tips eller foto? tips@bygdanytt.no

Vest politidistrikt ber bilister om å vurdere å la være å kjøre på E16.

– Det er mye vann og dårlige kjøreforhold. Hvis du ikke absolutt må ut å kjøre i dag, bør du prøve å unngå det. Dette gjelder spesielt strekningen Bergen-Voss (E16) og omkringliggende veier, skriver politiet på Twitter.

Tømmerstokk i propellen

Ole Bull er forsinket på grunn av tømmerstokk i propellen torsdag ettermiddag.

Styrmann Atle Remøy melder om mye drivtømmer i fjorden på grunn av den høye vannstanden.

- Det har seg slik at tømmer har kommet inn i propellen, som forårsaket en forsinkelse på cirka en time, sier han til Bygdanytt i 17-tiden.

Ole Bull er ventet til å gå i vanlig rute fra klokken 1720.

- Påvirker været Ole Bulls ruter denne torsdagen?

- Nei, Ole Bull er bygget for å takle slikt, sier han.

Med forsinkelser på ferjen, er det også forsinkelser på bussene fra Breistein og Valestrand. Men de er nå i rute igjen, melder styrmannen.

Her står Jostein Garnes og inspiserer lokalene til Arna Motobåtlag ved Øyrane Torg. - Jeg kan knapt huske at vannstanden her i Arnavågen har vært så høy. Det er skikkelig trist om lokalene blir ødelagt, sier båteieren til Bygdanytt. Foto: Anders Totland

På parkeringsplassen på Øyrane torg i Indre Arna har deler av parkeringsplassen blitt dekket av vann.

Klokken 15 sier Vegtrafikksentralen til Bygdanytt at det ser ut til å ha roet seg på veiene, men at det fremdeles er mye vann i veibanen rundt om kring. Bilister blir derfor bedt om å kjøre forsiktig.

Vann i rundkjøringen

Torsdag i 12-tiden var det blitt samlet opp store vannmengder i rundkjøringen i Indre Arna som går ned til Øyrane torg.

Da Bygdanytt var på stedet, måtte en bil bli skubbet ut av den store vanndammen i rundkjøringen, og personer Bygdanytt har snakket med sier det ikke er den første bilen som har hatt trøbbel i rundkjøringen.

Vegtrafikksentralen til Statens vegvesen har imidlertid ikke hørt noe fra bilistene om rundkjøringen før Bygdanytt slår på tråden.

– Vi har ikke fått melding om den, men det har vært mange telefoner fra Sogn og Fjordane, Rogaland og Hordaland. Det kan være at de ikke har kommet gjennom på telefonen, og det beklager vi selvsagt, sier trafikkoperatør Eirik Rystad i Vegtrafikksentralen.

Her ser vi en bilist som står fast i rundkjøringen som går ned mot Øyrane Torg. Flere bilister melder om krevende forhold torsdag ettermiddag. Foto: Anders Totland

Han forteller at det generelt har vært mange meldinger om mye vann i veibanen.

– Det har regnet noe helt vanvittig og det er fremdeles stor fare for ras. Om en ikke må kjøre, så kan det være greit å la være, sier han.

Alternativ transport

Vegtrafikksentralen vil varsle en entreprenør om situasjonen i rundkjøringen i Indre Arna.

NSB melder på sin nettside at togtrafikken mellom Evanger og Bulken er stengt på grunn av fare for ras. Reisende på regne med forsinkelser og innstillinger, varsler de. NSB jobber med å organisere alternativ transport.

Bergen kommune sin vaktsentral har ikke tid til å snakke med journalister, men bekrefter at det renner inn telefoner fra Arna og andre steder i kommunen.

  • Tips eller foto? tips@bygdanytt.no

På veien mellom Haus og Votlo er det mye vann i veibanen. Foto: Anders Totland

I trafikk-kartet under kan du følge trafikken direkte. Rødt betyr kø, mens grønt betyr at trafikken flyter fint.