Nødetatene rykket i ettermiddag ut til Langhelletunnelen på E16 hvor det ble meldt om en front mot front-kollisjon. Vegtrafikksentralen var de første som meldte om hendelsen, klokken 14.23.

To personer involvert

– En varebil og personbil har krasjet front mot front. Vi er på vei til stedet, men det skal ikke være noen personer som er fastklemt, sa vaktkommandør ved 110-sentralen, Ronald Drotningsvik, til Bygdanytt ikke lenge etterpå.

Klokken 14.47 opplyste 110 Hordaland om at det var én person i hver av bilene.

Klokken 15:26 opplyste politiet om at det ikke er snakk om alvorlige personskader, men at bergingsbil er rekvirert til begge bilene.

Vegtrafikksentralen meldte klokken 15.28 at politiet hadde begynt å dirigere trafikken forbi.

Den ene sjåføren opplyste å ha smerter i hoften. Den andre smerter i brystet. Begge personene fikk helsehjelp på stedet.

Køer

Det ble meldt om store materielle skader på bilene. Grunnet arbeid i tunnelen er det for tiden redusert hastighet. Brannvesenet har fått beskjed om en lekkasje fra den ene bilen.

I tillegg til Langhelletunnelen ble også Stavenestunnelen og Bogetunnelen stengt. Politiet kunne fortelle om store trafikale problemer i området rundt klokken 15.

Langhelletunnelen er 926 meter lang og ligger i Vaksdal kommune.