Natt til torsdag kom dødsbudskapet igjen fra E16. To unge menn var blitt erklært død etter en en MC-ulykke på Dale.

De omkomne var Knut Skjervheim Vedaa (19) og Nickolay Rørgård Faugstad (22) fra Stamnes i Vaksdal, opplyser politiet fredag.

Omgivelsene ble etterlatt i sorg og blir nå ivaretatt av kommunens kriseteam.

En av dem som fikk dødsbudskapet ekstra tett innpå seg var Laila Himle.

Dyp sorg

Hun har markert seg som en tydelig stemme i kampen for å få fortgang på byggingen av ny E16.

I et innlegg i en E16-gruppe på Facebook, som hun er svært aktiv i, skriver Himle at hun og familien er i dyp sorg fordi en av de omkomne var i familie med henne.

– Veien har for meg endret seg fra dødsveien, til dødsveien som jeg hater. Jeg som ikke hater noen i hele verden, hater den veien så sterkt at jeg ikke trodde jeg engang kunne klare å oppleve et slikt hat, skriver hun.

I sosiale medier strømmer kondolansene inn til de etterlatte. Bygdanytt har vært i kontakt med Laila Himle og fått tillatelse til å videreformidle innlegget.

Etterlyser politisk handling

I fjor skrev Bygdanytt at det fra 2007 til 2016 hadde vært 141 ulykker med personskader på E16 mellom Indre Arna og Voss. Antallet ulykker går ned.

– Hele strekningen fra Vågsbotn til Voss er et nasjonalt kriseprosjekt. Mitt krav er at det må tas ut av Nasjonal transportplan og startes nå, sier Himle til Bygdanytt.

Laila Himle oppfordrer folk til å samle seg for å kreve at politikerne bevilger penger til å få fortgang i veibyggingen.

– Vi må samle oss. Vi må slåss. Vi må sammen vise regjeringen og Stortinget at dette ikke går lenger. Dette er en dødsvei som vi ikke kan leve med lenger. Noen må gjøre noe. Noen må ta ansvar, skriver hun videre i innlegget.

Ordfører: – Kjempetragedie

Foreløpig er det ikke kjent hva som forårsaket trafikkulykken like ved Camillas kro, men politiet etterforsker saken.

– Det er helt forferdelig og en kjempetragedie, sier Vaksdal-ordfører Eirik Haga til avisen Hordaland.

Det ble avholdt en minnemarkering på ulykkesstedet fra klokken 1530 til 1630 fredag. Dette førte til redusert fremkommelighet på E16 i denne perioden.

Grunnet ferieavvikling har ikke Statens vegvesen anledning til å gi oppdaterte tall om antall ulykker på E16 i 2018.