Onsdag kveld i 22.40-tiden fikk nødetatene melding om en boligbrann i Tuftadalen i Ytre Arna.

– Vi har fått melding om at det kommer flammer ut av vinduene, forteller Håkon Myking i 110-sentralen til Bygdanytt i 23-tiden.

– Var det noen hjemme?

– Nei, det skal ikke ha vært folk på adressen, sier Myking.

– Huset er totalskadd

Det var et vekterselskap som varslet brannvesenet onsdag kveld. Naboer skal også ha ringt nødetatene etter å ha sett flammer.

Da klokken var 23.15 opplyste brannvesenet til Bygdanytt at de ikke hadde kontroll på boligbrannen, men at det ikke var fare for spredning.

– Vi er i gang med slukkingen, men det har spredt seg til taket. De jobber så godt de kan, forteller Myking klokken 23.15.

– Huset er totalskadd, sier politiet. Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. Foto: Anders Totland

Klokken 00.17 meldte brannvesenet at brannen er slukket.

– Huset er totalskadd. Det er store materielle skader, forteller operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt.

Facebook-siden Hva skjer i Arna skriver at familien bor i huset nå trenger å leie en bolig snarest. Dersom en kan hjelpe familien, kan en skrive en melding til Hva skjer i Arna-siden. De vil videreformidle kontakt med familien.

Brannvesen og politi har holdt vakt ved branntomten i Ytre Arna i hele natt. Neste steg i prosessen er å vente på krimteknikere til stedet. Foto: Anders Totland

Skal etterforske saken

Både politi, brann og ambulanse rykket ut da meldingen kom. Brannvesenet stilte med flere biler for å bekjempe brannen.

Brannvesenet har også hatt vakt ved huset gjennom natten og morgentimene torsdag. Det var for å passe på at brannen ikke skulle blusse opp igjen.

Bygdanytt var ved branntomten torsdag morgen og møtte brannmester i Arna, Malvin Selle.

– Hva skjer videre her på tomten?

– Vi har sjekket med varmekamera for å forsikre oss om at det er kaldt nok. Nå skal vi rydde opp utstyr, så tar nok politiet over med sine undersøkelser, forteller brannmesteren.

Brannmester i Arna, Malvin Selle, forteller at brannvesenet er temmelig sikre på at branntomten er kald nok slik at krimteknikere kan gjøre sine undersøkelser. Foto: Anders Totland

– Et sjokk

Politiet var også tilstede torsdag. Politibetjent Fredrik Instefjord ved Bergen Nord politikammer forteller at politets rolle er å sikre huset.

– Nå venter vi på krimteknikere som skal utføre sitt arbeid her i Tuftadalen.

Politimannen forteller også at dette er en trist hendelse for en familie som var bortreist onsdag kveld.

– Dette må ha kommet som et sjokk. Jeg kan bare tenke meg hvordan jeg selv hadde reagert hvis jeg kom hjem til et totalskadd hus, erkjenner Instefjord.

Politiet kan foreløpig ikke si noe om årsaken til brannen. Operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt har tidligere uttalt til Bygdanytt at det kan ta tid før en får svar på hvorfor brannen startet.

Politibetjent Fredrik Instefjord forteller til Bygdanytt at politiets rolle fremover er å sikre stedet, samt vente på krimteknikere som skal utføre sine rutinemessige undersøkelser. Foto: Anders Totland