Maria Brochmann scoret tre av målene. Hat tricket ble fullført da hun la på til 6-1 etter 62 minutters spill.

Også Vilde Bøe Risa markerte seg i kalasseieren. Det var hun som gjorde kampens første scoring etter bare to minutter. Deretter la hun på til 3-1 da kampuret nærmet seg den første halvtimen.

Amalie Eikeland kom også i målprotokollen for hjemmelaget. Stabæk fikk sine to trøstemål ved Carlotta Hitschke Fennefoss og Andrea Wilman.

Seieren var Arna-Bjørnars sjuende på lagets åtte siste seriekamper. Den gode formen har tatt klubben opp i medaljekampen. Etter 18 runder står bergenserne med 33 poeng.

Det skiller to poeng opp til toer Klepp, som søndag møter sisteplasserte Grand Bodø.

Sandviken kan ta seg forbi by-nabo Arna-Bjørnar med seier borte mot Trondheims-Ørn søndag. Stabæk ligger på 8.-plass med sine 20 poeng. Bærumslaget har kun vunnet én av sine fem siste kamper.

Røa slo Vålerenga 2-1 i lørdagens Oslo-derby. Ina Skaug tok vertene i føringen etter seks minutter, men Isabell Herlovsen utlignet fire minutter før pause. Tidlig i annen omgang scoret Svava Ros Gudmundsdottir målet som gjorde henne til matchvinner.

Med seieren klatret Røa forbi VIF på tabellen. Begge står med 26 poeng, men Røa er foran takket være en litt bedre målforskjell.