Siste serierunde skal spilles 16. november. Norges Fotballforbund (NFF) opplyser at det er blitt lagt til rette for at kvinnelandslaget får best mulig forberedelser i tiden før VM.

Toppserien tar sommerpause fra 19. mai til 27. juli.

– VM i Frankrike legger føringer for hovedterminlisten og er viktig for oss å legge best mulig til rette for. En av erfaringene fra EM-sluttspillet i 2017 var at inngangen ble for hard for nøkkelspillere, sier fotballpresident Terje Svendsen i en pressemelding.

– Jeg er glad for at vi har fått på plass en terminliste som burde ivareta både Toppserielagenes og landslagets behov. Jeg ønsker også å rose klubbene som har vært med på å legge til rette for en lang oppkjøringsperiode før VM, fortsetter han.

Klubbene har blitt hørt

Han forteller at klubbene ønsket tidlig start på sesongen og fri under VM.

– Derfor blir det start i mars, mens siste runde før VM blir «Superweekend» 18.- 19. mai. Det var også et ønske om å utvide sesongen etter internasjonal periode i november, sier Svendsen.

Toppfotball Kvinner har vært med i terminlistearbeidet. Daglig leder Hege Jørgensen er fornøyd med utfallet.

– Det har vært en god prosess, hvor vi har følt at klubbene har blitt lyttet til samtidig som vi har forsøkt å ta hensyn til internasjonale perioder for landslagene. Det er særlig utfordrende å få til optimal flyt i sesonger hvor Norge deltar i mesterskap, men vi mener vi likevel har kommet fram til et godt resultat, sier Jørgensen.