I det som har vært en tung periode for Arna-Bjørnar i serien, fikk de tirsdag ettermiddag muligheten til å få sesongen på rett kjøl igjen.

Med Avaldsnes på besøk var det duket for et vestlandsderby i cupens tredje runde. De rødkledde hadde mye å revansjere etter det sure 0–1-tapet for samme motstander for bare tre dager siden i Toppserien.

Etter en litt treg start, til tross for det meste av banespillet, skapte Arna-Bjørnar det som var av målsjanser.

– Vi er spillemessig bedre enn de, og jeg synes vi produserer greit med sjanser og har god kontroll på kampen. Så blir det litt klabb og babb, og det er på mange måter slik sesongen har vært for oss så langt, forteller trener Morten Røssland.

Kjemper seg inn i kampen

Jentene fra Arna fortsatte i samme spor, men etter hvert som hvilen nærmet seg, klarte rogalendingene å kjempe seg inn igjen i kampen.

Det måtte en enorm dobbeltredning til fra australske Arnold mellom stengene for å hindre 0–1.

Det skulle likevel ikke holde. Like før dommeren sendte lagene i garderoben stod plutselig en Avaldsnes-spiller alene på bakerste og fikk en enkel oppgave med å gi gjestene en 1–0-ledelse med seg inn i garderoben.

– Vi har styrt her på hjemmebane selv mot suverene LSK, så slipper vi inn litt enkle mål, sånn som i dag, fortsetter Røssland.

Med god hjelp fra «Bjørnane» og de 137 oppmøtte tok Arna-Bjørnar seg videre til cupens fjerde runde. Foto: Espen Borge

Innbytteren med hat-trick

2. omgang starter som den første, men til tross for mye av banespillet uteble de store sjansene for Arna-Bjørnar. Frem til det var spilt 83 minutter av kampen.

Røssland byttet innpå Jamia Fields og Maria Brochmann.

Det skulle vise seg å gi en enorm uttelling. Sistnevnte fikk stå helt alene på bakerste og stange Arna-Bjørnar tilbake i kampen.

Arna-Bjørnar fortsatte å skape sjanser, men det endte med 1–1 og ekstraomganger. Der startet Arna-Bjørnar der de slapp, og det tok ikke Maria Brochmann mer enn en ekstraomgang før hun hadde scoret to til.

– Det er veldig deilig å ha et ess i erme med Maria, og med den fysiske situasjonen hun er i nå, er det utrolig kjekt med full uttelling på henne.

«Arnas Yaya Toure»

Storscoreren selv kunne nesten ikke tro det var sant da hun scoret sitt tredje mål i kampen

– Dette var helt sykt egentlig, sinnssykt deilig at vi snur dette her også. Det var utrolig kjekt, og jeg skulle faktisk hatt fire, ler Brochmann, som forteller at det ikke gikk helt opp for hun i det hun satte inn sitt tredje.

Maria Brochmann ble kampens gigant med tre scoringer. Foto: Espen Borge

Helten har ambisjonene klare for resten av sesongen.

– Nå er det cupen som er det klare målet, og vi har lyst å komme til den cupfinalen. Så får vi håpe det er med å bidra til en positiv utvikling i serien også, forteller Arna-helten.

På tribunen ble det sunget «Arnas Yaya Toure», noe hun virker fornøyd med.

– Jeg har hørt det før, er ikke det helt nydelig da, avslutter Brochmann med et smil.

Avaldsnes får en redusering helt på tampen, men jentene får derimot sin revansj mot Avaldsnes og vinner 3–2. Dermed tar rødtrøyene seg videre til cupens fjerde runde.