Det var under lørdagens galla at Ingunn Gatland Jacobsen og Geir Egil Roe ble løftet frem på scenen for å motta friidrettens trenerpris.

Det er i første rekke deres mangeårige arbeid med deres sønn, tikjemperen Martin Roe, som førte til at de ble tildelt prisen.

Martin Roe har i år tatt store steg på friidrettsarenaen. Han har blant annet satt norsk rekord i tikamp med 8228 poeng under et stevne i Italia, og innendørs har han også satt rekord i syvkamp (5951 poeng) og lengde (7.81 meter). Han ble også nummer seks i europamesterskapet i Berlin i august.

I begrunnelsen for prisen står det blant annet at «Ingunn har vært hovedtrener, men Geir har også hatt ansvar for deler av treningen og sammen har de utgjort en trener-duo. Ingunn har også gjennom mange år virket som klubbtrener i IL Fri. Her har hun ført frem utøvere til medaljer på alle plan i norsk friidrett.»

Martin Roe har tatt store steg på friidrettsarenaen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det står også at: «Ingunn og Geir er også gode forbilder for andre trenere. De utviser en seriøsitet som kan være til etterfølgelse når det gjelder å følge opp utøverne. De er også engasjert i «Idrett uten alkohol» hvor Martin er en hjemlig frontfigur».

Prisen består av et diplom og et trenerutviklingsstipend på 10.000 kroner.

PS: Sigrid Borge var nominert i kategorien «Friidrettens utøverpris», sammen med blant annet Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm. Ikke overraskende var det Ingebrigtsen som vant denne prisen.