FOTBALL: Sandviken - Arna-Bjørnar (1–0) 2–0

Rødtrøyene kom til nye Stemmemyren fulle av revansjelyst etter 2–3 nederlaget mot Vålerenga sist helg.

Stemningen i Morten Røsslands mannskap var upåklagelig før kamp, og spillerne var klare til dyst mot erkerivalen Sandviken.

– I’m ready. It’s derbymatch-time, sa A-Bs fargerike keeper Alyssa Giannetti minutter før kampstart.

Slik gikk det ikke for de hardtsatsende arnabuene.

Etter at Emilie Nautnes ble utvist for å somle av banen, måtte A-B greie seg uten den talentfulle landslagspilleren til onsdagens oppgjør.

– Det er jo selvfølgelig veldig kjipt å ikke være på banen med gjengen, men skuffelsen skal jeg riste av meg. Det er mange viktige kamper som skal spilles, forteller Nautnes til Bygdanytt.

KLAR FOR DERBY: Alyssa Giannetti var i perlehumør før kamp på nye Stemmemyren. Fargeklatten fra California slapp inn to mål mot erkerival Sandviken. Foto: Anders Totland

Nøkkelspillere ute av form

Det var en tydelig skuffet Morten Røssland som vandret i spillerkorridoren på det nye anlegget på Stemmemyren.

Laget hans har nå tapt tre av fire kamper, og han medgir at A-B er nede i en liten down-periode.

– Dere startet sesongen bra, men har nå rast ned på tabellen. Hva har skjedd?

– Vel, det er ingen tvil om at vi vil vinne kamper, men får det ikke helt til. I tillegg synes jeg at flere av våre nøkkelspillere er rett og slett ute av form. Vi er ikke der vi skal være, det er helt klart.

– Har dommeravgjørelsene mot Vålerenga påvirket dere?

– Nei, synes egentlig ikke det. Vi har hatt gode dialoger med spillerne etter den kampen, men kanskje, hvem vet. Jeg har sett i flere kamper nå at spillet vårt ikke sitter som det skal.

Røssland innrømmer at derbykamper ofte lever sitt eget liv, men skulle ønske å se litt mer guts hos jentene sine.

– Ja, vi mangler liksom det lille ekstra. Vi skaper nok sjanser til å ta ett poeng i denne kampen, men det vil seg ikke, forteller den frittalende bergenseren til Bygdanytt.

BLID FØR KAMP: Morten Røssland trikset og lekte seg på banen før kampen mot Sandviken. Etter kamp var tonen en annen. Foto: Anders Totland

Sandviken best før hvilen

Derbykampen startet i et forrykende tempo, og det var vertene som kom best i gang i solskinnet på den nye Stemmemyr-matten.

Sandviken sjokkerte A-B og presset høyt, og fikk uttelling etter 28 minutter. Sofie Skjelstad Jensen skled inn 1–0 til hjemmelaget. Fullt fortjent da Sandviken var det klart beste laget før hvilen.

Til stor applaus blant de 519 fremmøtte denne onsdagskvelden i Ytre Sandviken.

Morten Røsslands damer fikk lite til spillemessig, men etter 43 minutter var A-B nærme en redusering da Laila Himle i Sandviken-forsvaret nesten headet ballen i eget mål.

BRA OPPMØTE: 519 tilskuere tok turen til Ytre Sandviken for å se hjemmeheltene banke de rød fra Arna. - Ganske så imponerende. Bare å gratulere Sandviken, roser Røssland. Foto: Anders Totland

Fikk ikke ballen i mål

Pausepraten til Røsslands damer hadde sin virkning.

Rødtrøyene fosset i angrep og produserte flere store sjanser.

Kanadiske Emma Fletcher kom alene mot keeper Gjøen i Sandviken-buret etter 54 minutters spill, men ballen gikk til side for mål.

Sandviken holdt stand bakover, og mot spillets gang økte Sunniva Lillestøl ledelsen etter en velplassert langskudd.

2–0 til vertene etter 62 minutter spill.

Resten av omgangen kontrollerte Sandviken, og tok en imponerende seier i nabooppgjøret.

FRUSTRERT: Josée Nahi hadde ikke en god dag på jobben og ble byttet ut etter 67 minutter. Foto: Anders Totland

God stemning i laget

– Akkurat nå er jeg bare så sinnsykt skuffet over hele gjengen, sier Eikeland etter den svake forestillingen på Stemmmyren.

– Vi har for dårlig tempo i ballen, og produserer alt for lite. Spillet vårt er helt fraværende, legger hun til.

– Dere lo og koste dere før kamp, men var ikke helt skrudd på da fløyten blåste. Hvordan er stemningen i laget?

– Den så du jo. Stemningen er bra, men vi er for passive, og gir lite i duellene. En god kamp av Sandviken, men det er et lag vi skal slå. Off, så irriterende, meddeler Eikeland og løper mot garderoben.

VIL NULLSTILLE: Amalie Eikeland ville bare glemme denne kampen så fort som mulig. Neste oppgave for rødtrøyene blir borte mot Trondheims-Ørn. Foto: Anders Totland

Satser på å komme til Telenor Arena

Topp tre ser nå ut til å bli vanskelig for rødtrøyene. Med seks poeng opp til Stabæk med én kamp mer spilt, blir fokuset til Røssland å komme seg til cupfinalen.

– Medalje i serien blir nok vanskelig nå. Vi må nullstille oss, så skal vi få orden på laget og spillet. Å nå en cupfinale er det store målet for oss, men vi skal bite godt fra oss i Trondheim mot Ørn kommende helg, informerer Røssland.

A-Bs lynhurtige midtbanespiller Amalie Eikeland erkjenner at medalje i Toppserien nå blir tøft.

– Vi komme tilbake, trøkke til fremover og komme oss til cupfinalen, sier stortalentet etter kampen.

NYTT FOKUS: Ingrid Stenevik (midten) og restene av rødtrøyene slet mot et godt organisert Sandviken-lag onsdag kveld. Nå skal arnabuene se fremover mot kvartfinale i cupen. Foto: Anders Totland