Landslagssjef Martin Sjögren presenterte troppen til årets siste landslagssamling fredag. Fredag 24. november blir troppen samlet i Malaga i Spania, og fire dager seinere møter landslaget Canada, som spilte 1-1 mot gode USA torsdag.

Lisa Naalsund har ingen A-landskamper fra tidligere, og landslagssjefen sier til NTB at Naalsund er tatt ut på bakgrunn av en god sesong i Arna-Bjørnar.

– Utrolig glad

– Naalsund har hatt en bra sesong i Arna-Bjørnar og en fremtredende spiller der. Hun har også gjort det bra på U23-landslaget, og er en spiller vi vil se mer av med tanke på fremtiden, sier landslagssjefen til NTB.

Lisa Naalsund ble jublende glad da hun fikk vite at hun var tatt ut.

– Jeg ble utrolig glad. Veldig kjekt å få sjansen på landslaget. Jeg håper jo at jeg får spilletid, men jeg skal uansett vise meg frem på trening, smiler Naalsund.

– Ble du overrasket?

– Ja, det må jeg si. Jeg vet at landslagssjefen har vært i kontakt med treneren vår, så håpet var jo der. Så nå er det er bare å gi jernet når jeg får sjansen, og så satser jeg på å etablere meg på landslaget, sier Naalsund.

– God fart

Trener Morten Røssland ble ikke særlig overrasket.

– Nei, Lisa har vært svært nær landslagsplass lenge, så denne beskjeden har jeg ventet på. Nå var det i grunnen hennes tur til å få vist seg frem. Hun har jobbet godt over to sesonger, tatt stadig nye steg hos oss, og hun har internasjonale kvaliteter. Solid, god fart, og flink i ballgjenvinningsfasen. En virkelig god midtbanespiller, sier Røssland.

– Tror du hun vil klare å etablere seg på landslaget?

– Lisa kan være den typen spiller landslaget mangler i dag. Og hun kommer garanter til å gjøre en god jobb, sier Røssland.

Slik ser troppen ut:

Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Oda Bogstad (Klepp), Ingrid Moe Wold (LSK Kvinner), Andrine Tomter (Twente), Stine Pettersen Reinås (Stabæk), June Renate Pedersen (Piteå), Ina Gausdal (Kolbotn), Maria Thorisdottir (Chelsea), Maren Mjelde (Chelsea), Ingvild Isaksen (Juventus), Ingrid Schjelderup (Eskilstuna), Lisa Naalsund (Arna-Bjørnar), Frida Maanum (Linköping), Emilie Haavi (LSK Kvinner), Caroline Graham Hansen (Wolfsburg), Kristine Minde (Linköping), Synne Jensen (Stabæk), Lisa-Marie Karlseng Utland (Røa), Guro Reiten (LSK Kvinner), Isabell Herlovsen (Jiangsu Suning Ladies).