Martin Sjögrens landslag lekket mål i hele fjor og så ut til å ha falt tilbake til gamle synder i kampen mot verdensfirer Australia, som sikret 4-3-seier med scoring på overtid.

Tross flere endringer gjort med tanke på kampbelastning strammet det norske laget inn og holdt nullen fredag, for annen gang på fire kamper i 2018. I 2017 holdt laget nullen to ganger på 16 kamper.

– Det er lenge siden jeg har holdt nullen på landslaget, så det var skikkelig deilig, sa keeper Cecilie Fiskerstrand til fotball.no etter en kamp spilt på vanskelig bane etter mye regn.

– Det var godt å vinne. Det var en ganske jevn kamp, men jeg synes vi vant fortjent. Spesielt de siste 25 minuttene var vi gode, sa Sjögren.

Norge slet også med måltørke i fjor, men ser ut til å ha lagt det bak seg. Etter fem scoringer på to seierskamper i La Manga i januar er det blitt fem mål på de to første kampene i Algarve Cup.

Ingrid Syrstad Engen og Maren Mjelde scoret i hver sin omgang da Kina ble slått i oppgjøret mellom lag nummer 14 (Norge) og 16 på FIFA-rankingen.

Engen imponerer

Sjögren hadde ikke strammet inn det defensive i den grad at Norge holdt motstanderen unna målsjanser. Kina kom til de første store tilbudene i kampen, og det var litt mot spillets gang da Norge tok ledelsen vel halvveis i første omgang.

Emilie Haavi fant Engen, som nikket ballen over en utrusende målvakt.

– Jeg vant duellen og headet den over keeperen, sa Engen, som debuterte i onsdagens kamp mot Australia. Hun har imponert landslagssjefen.

– Ingrid var veldig, veldig god. Hun har vist at hun allerede holder høyt internasjonalt nivå, og det blir spennende å se henne framover, sa Sjögren til fotball.no om 19-åringen.

Avgjorde

Halvveis i annen omgang kastet Sjögren inn Wolfsburg-duoen Caroline Graham Hansen og Kristine Minde, og det bidro til at Norge koblet et kraftig grep på kampen.

Norge kom til flere store sjanser, men spenningen levde ettersom Kina var farlig på kontringer. Lagkaptein Maren Mjelde fjernet den med sin scoring i nest siste minutt.

– Vi viste god bredde i troppen med tanke på at vi byttet ut så mange fra forrige kamp. Det viser at det er flere som er med og konkurrerer om plassene, sa Martin Sjögren.

Norge avslutter mandag gruppespillet med kamp mot vertslandet Portugal, som overrasket ved å holde Australia til 0-0 fredag.

Finale og plasseringskamper i turneringen spilles onsdag.