Etter at Sigrid Borge holdt hele Norge på pinebenken under kvalifiseringen, men stod i mot presset og kom seg inn til tiendeplass, var forventningene store foran EM-finalen fredag kveld.

– Neste mål er nå å kaste seks kast i finalen, fortalte hun til NRK like før konkurransen.

Fikk seks kast i finalen

Finalen startet litt skranglete for hausingen, og hun nådde bare drøye 55 meter i første kast. Så skjerpet jernkvinnen fra Skipahjellen seg og slengte spydet 59,60 meter.

Det holdt til en åttendeplass, og hun fikk være med de tre siste omgangene.

– Det var ganske deilig å vite at jeg fikk tre kast til, for da ønsket jeg å trøkke til litt ekstra, sier hun til Bygdanytt.

Ingen av de resterende kastene målte dog lengre enn 59, 60, og dermed endte hennes første internasjonale finale som senior med en åttendeplass.

Sympatiske Sigrid har vist oss at det er mulig å komme helt opp i verdenseliten med begrensede ressurser og knallhardt arbeid. Haus er på verdenskartet i spyd! Foto: Fredrik Hagen/ NTB scanpix

– Middelmådig

– Hvordan vil du oppsummere finalen i varme Berlin, Sigrid?

– En middelmådig finale hvor jeg vet jeg kan så mye bedre, men flere av mine konkurrenter kastet bak personlig rekord, så jeg skal vel være fornøyd med åttende plass, forteller en noe skuffet Borge fra Berlin.

– Hva gikk galt?

– Jeg følte at jeg ikke fikk noe ut av vinden. Det er helt dødt på stadion, men forholdene er like for alle, så jeg får ikke gjort noe med det. Men jeg sitter igjen med blanda følelser etter finalen, innrømmer hun.

Verdifull læring

Hausingen har etablert seg i verdenseliten i spyd, og satser mot Tokyo-OL om to år.

Selv om hun er litt skuffet etter EM, mener talentet at Berlin-EM er verdifull læring frem mot fremtidige mesterskap.

– Jeg kommer jo selvfølgelig ikke til et EM for å samle på åttendeplasser, men jeg lærer av å stå på de store scenene. Spydkasting er en idrett med små marginer hvor mange faktorer spiller inn, så her gjelder det å ta til seg all læring en kan for å prestere best mulig, understreker Borge.

Snart tid for NM

Men nå er det NM på Byrkjelo stadion som gjelder for 22-åringen, og der reiser hun ikke bare å «spasere» hjem gullet til Osterøy.

– Jeg vil kaste langt uansett hvor jeg drar, så jeg drar til NM med den forutsetningen at jeg skal gjøre mitt aller beste.

– Men du er vel favoritt til å ta hjem gullet?

– Jeg er absolutt en av dem, ler hun.

Også slutten av august blir svært spennende for Borge.

Ostringen har kvalifisert seg til finalen i IAAF Diamond League, som er en årlig serie med friidrettskonkurranser.

Finalen er 30. august i Sveits.