Tirsdag ble en litauer i 20-årene dømt for to tilfeller av alkoholpåvirket kjøring i løpet av i overkant ett år.

Mannen ble pågrepet søndag ettermiddag, etter flere meldinger til politiet om en bil som kjørte vinglete på E16 ved Osterøybrua og i Arna.

I Ytre Arna ble mannen i 20-årene stanset av politiet. Han fremsto som alkoholpåvirket og ble derfor satt i arresten etter at han blodprøve var sikret.

Dømt etter to dager

Tirsdag møtte han i Bergen tingrett, der saken gikk som en såkalt tilståelsesdom. Mannen erkjente straffskyld og ble dømt.

– Han fikk 36 dager i fengsel, 45.000 kroner i bot og fradømmes førerretten i fire år, sier politiadvokat Alexander Gonzalo Sele i Vest politidistrikt til Bygdanytt.

Hurtigheten i saken skyldes at blodprøven ble sendt til Oslo med ekspressbud på mandag og var prioritert høyt.

Tirsdag forelå resultatet, 1,4 i promille, som ble brukt i retten.

– Det var effektivt. Blodprøven ble høyt prioritert fordi vi var redde for at han skulle stikke av, sier Sele.

Av samme grunn blir litaueren, som er bosatt i Bergen, holdt i varetekt frem til han skal sone straffen sin.

Lang kjøretur

Ifølge politadvokaten opplyste mannen i fengslingsmøtet at han hadde kjørt fra Trolltunga i Odda kommune da han ble stanset i Bergen. En tur som ifølge ham selv tok rundt to og en halv time.

Mannen hevdet at han drakk to glass vin på tom mage noen timer før han begynte kjøreturen søndag morgen, står det i fengslingskjennelsen.

– Politiet fikk flere meldinger om vinglete kjøring. Folk har tydeligvis reagert på kjørestilen hans, opplyser Sele.

Det andre tilfellet han ble dømt for fant sted i Osvegen i mai i fjor. Da ble promillen målt til 1,65, etter at politiet fikk tips om kjøringen og sporet seg frem til en adresse der han befant seg.